Csiga csoport bemutatkozása

„Szeretet nélkül lehet fát aprítani,
és szeretet nélkül lehet téglákat formálni,
de szeretet nélkül nem szabad gyermekekkel bánni!”
Lev Tolsztoj

 

Négy év után újra kiscsoportunk van…

A csoportunk neve hallatán senki se gondoljon egy mezőn, kertben lassan araszoló csigára. A hozzánk járó „kiscsigák” fürgék, bátrak, eszesek, ügyesek és még házat se hordanak a hátukon.

A 2020/21-es tanéven a „Csiga csoportba” új gyermekek érkeztek, mivel a „nagycsigáink” iskolások lettek. Négy év után így ismét kiscsoportunk van! A csoportunkba 22 gyermek, 14 lány és 8 fiú jár. Arról, hogy a gyermekek a Csiga csoportban jól érezzék magukat, vidáman teljenek a napjaik és közben folyamatosan fejlődjenek, két óvó néni gondoskodik: Emese (Hüberné Pabst Emese) és Ildikó (Tényi Ildikó). Munkájukat segítik: Erika néni (Kardosné Ilcsik Erika), Noémi néni (Tarr Noémi) és a nem csak finom falatokról gondoskodó Betti néni is. (Orgyán Istvánné)

Mivel is telik egy nap a Csiga csoportban? Elsősorban játékkal, hiszen az óvodás gyermekek a játék során szerzik tapasztalataikat, ismerkednek meg a környező világgal a játékban fejlődik a személyiségük. A Csiga csoportban mindennap van mese, sokat énekelünk, verselünk, rajzolunk, gyurmázunk. Mivel hisszük és valljuk, hogy gyermekeink számára nagyon fontos a mozgásigényük kielégítése és a szabad levegőn való mozgás, játék, ezért ha csak tehetjük, minden nap kinn vagyunk az udvaron. Amíg a szülők dolgoznak, igyekszünk a gyermekek számára a meleg, harmonikus, szerető családias légkört biztosítani.  Megünnepeljük az ünnepeket, születésnapokat, névnapokat, nyitottak vagyunk minden olyan tevékenységre, amely a gyermekek személyiségének pozitív fejlődését segíti. 

Aki ismer minket, járt már valamikor a Csiga csoportba, azt tudja, hogy gyermekeink számára sok élményt, programot, kirándulást szervezünk. Ez még most kicsit háttérbe szorul, de mihelyt „kiscsigáink” összeszokott kis csapatot kezdenek alkotni, felkerekedünk, hogy közösen átélt élményeken át újabb és újabb ismeretekkel legyünk gazdagabbak. 

Aki nem hiszi, jöjjön, nézzen be hozzánk és győződjön meg róla személyesen.