Bemutatkozás

Kedves Szülők, és leendő Szülők!

Hálás feladat beszélni magunkról, bemutatni az óvodát. Jöjjenek hát a leglényegesebb dolgok, amit minden képen tudni kell rólunk.

Környezetünkről: Az óvoda az orvostudományi Egyetem parkjában, zöldövezetben, zárt közben áll. Szerencsésnek érezzük magunkat, hogy a nagy játszóudvar mellett a parkot is használhatjuk, természetes környezetünkben megélve az évszakok változását a park növényeinek figyelését

Az óvoda ahol élünk: Az épület egyemeletes, fent lent két-két csoportszoba fogadja a gyerekeket. Az épület 100 gyermek befogadására alkalmas. a csoportszobák tágasak, minden csoportnak saját öltözője és mosdója van.

A csoportszobák kialakításánál nagy gondot fordítottunk a hely kihasználására, elegendő tér biztosítására a különböző játékokhoz. Elvonulásra alkalmas kuckó, építő szőnyeg. A galériák is segítik a hely jobb kihasználását.

Esztétikus környezet, meleg családias légkör várja a gyerekeket, sok játékkal, s még több óvónői ötlettel napjaink színesítéséhez.

Szociokulturális hátterünk: Az óvoda nem körzetesített, így a gyerekek a város különböző pontjain laknak. A szülők az egyetem dolgozói, így sokan ismerik egymást. Ami jó a csoportokon belüli barátságok, kapcsolatok szempontjából. gyorsabb, és könnyebb a beszoktatás. Nevelőmunkánkról: Intézményünk saját nevelési programmal dolgozik, amit az évek folyamán többször módosítottunk, az aktuális törvény változásainak megfelelően. programunkat úgy építettük fel, hogy alkalmazkodjon a helyi sajátosságokhoz, megfeleljen az oktatási törvény előírásainak.

Hisszük, valljuk, hogy az óvodás korú gyermek nevelésének elsődleges színtere a család.

Célunk: Érzelmi biztonságot nyújtó, szeretetteljes, kiegyensúlyozott családias légkör megteremtése. A gyermek-gyermek, gyermek-óvodapedagógus, gyermek-dajka pozitív érzelmi töltésű kapcsolatának kialakítása. Egyszerre érvényesítjük a gyermek szociális érzékenységének fejlődését, én tudatának alakulását, s teret engedünk önkifejező és önérvényesítő törekvéseinek.

A játék az óvodában a gyermek alapvető tevékenysége, mert minden készsége, a játékban alakul, fejlődik.

Célunk: A gyermek szabad képzettársításának elősegítése. Egyéni vágyainak, és ötleteinek kibontakoztatása, továbbá, hogy minél sokrétűbb tevékenységgé váljon a játék, és a játékba integrált tanulás. A játék folyamatában az óvodapedagógus tudatos jelenléte biztosítja az indirekt irányítás felelősségét.  

A színes óvodai élet mellett, ha éppen nincs járványhelyzet az országban, lehetőséget biztosítunk külön órákban angol és német nyelv játékos elsajátítására. Ha erre igény van, szervezünk mozgásos, táncos foglakozást, vagy zeneovit is. A nagycsoportosok úszó oktatáson is részt vesznek.

Sokat kirándulunk, kihasználjuk a város adta lehetőségeket, bábszínházba, múzeumba járunk, persze csak akkor, ha újra szabadon tehetjük.

Reménykedünk, hogy új óvodásainkat már a régi kerékvágásban működve fogadhatjuk. Ami viszont biztos, hogy felkészült óvónők, kedves gondoskodó dajkák várják szeretettel a gyermekeket.

 

Dr. Pajor Lászlóné

 

tagintézmény vezető